nominering-2024

Vinder af Danmarks Bedste Badehotel 2024

Hjem » Om Hotellet » Historie

Historie

på Knudhule Badehotel

Fra vandrehjem til moderne badehotel

Det oprindelige Knudhule blev projekteret og bygget af Ernst Wienberg, der var sognepræst i Tulstrup lige nord for hotellet. Det blev indviet i 1936 under navnet Tulstrup Ungdomsherberg.

Ideen var hentet i Tyskland, hvor vandrekulturen vandt indpas på dette tidspunkt. Ved flid, vedholdenhed og lokal opbakning lykkedes det Wienberg at samle de nødvendige midler til at kunne gennemføre byggeriet.

Ernst Wienberg døde kort efter indvielsen, men hans kone drev stedet videre som vandrehjem frem til 1971 – kun afbrudt af 2. verdenskrig, hvor tyskerne over flere omgange beslaglagde ejendommen.

Hvem driver Knudhule?

Knudhule Badehotel ejes og drives af to kompagnoner med lang erfaring fra den danske og norske restaurationsbranche.

Blandet drift

Mellem 1971 og 1997 skiftede ejendommen ejer flere gange, men blev i hele perioden drevet som vandrehjem. I 1997 begyndte stedet dog at bevæge sig væk fra den oprindelige vandrehjemstanke, da Hans Korsgaard købte ejendommen.

Korsgaard indførte en mere blandet drift, hvor både værelsesudlejning, hytteudlejning og kurser blev en del af forretningen. I 2001 meldte Knudhule sig endeligt ud af vandrehjemsforeningen efter mere end 65 års medlemskab.

Nyt navn og nye tider

I 2013 blev Knudhule overtaget af de nuværende ejere Dean Jespersen og Anders Kalstrup. Stedet skiftede navn til Knudhule Badehotel for at signalere nye tider med fokus på forkælelse og afslapning med god mad, god vin og godt værtskab.

Med sin beliggenhed ved skov og sø byder Knudhule stadig på fremragende muligheder for det helsebringende udeliv, der var så vigtigt for pastor Wienberg. Under de nuværende ejere er det gamle ungdomsherberg dog helt forvandlet til et moderne badehotel med a la carte-restaurant, selskaber, konferencer og mad ud af huset. Og det er en forvandling, der er blevet hilst velkommen af tilfredse gæster fra nær og fjern.

 

Scroll to Top